Arkiver: Episode

Mangfold og fordommer

Mangfold skjer når talenter slippes frem fra fordommer: 

I denne episoden, som handler om ledelse og mangfold, har vi med oss Bjørnar Erikstad. Bjørnar er en 9 ganger norgesmester i seiling og nytilsatt toppleder i Stiftelsen VI.  

Skipperen uten en skrøne.

Vår gjest Jon Amtrup er til vanlig skipper på seilbåten Isbjørn, en Swan 48 fra 1972. Turene med betalende mannskap går til Island, Svalbard og Grønland. Alle er med frivillig ut i bølger, vind, is og kulde. Ingen ble Shanghai’et for å lage denne episoden.

Generalmajoren som elefantfører

Jan Ketil har vært på Sri Lanka og snakket med elefantførere. Toppledere som styrer store organisasjoner kan ha mye til felles med disse elefantførerne. Dette kan vi høre om i denne episoden.

En exitplan kan det være lurt å ha med seg inn i en topplederstilling.

Det blåser som kjent på toppene, og i denne podcasten har vi med oss Anita Krohn Traaseth, som forteller om sin nye bok og hennes tanker rundt toppledelse.

Idrettens ledere.

Lagledere, trenere, oppmenn og tillitsvalgte i idrettsorganisasjonen. Samtlige er ledere, og må følgelig lede andre. I denne episoden har vi med oss Cato Haug, som er tidligere leder for Sarpsborg08 og nå styreleder i Norsk Fotball. Og Sten Gunnar Jørgensen, som er ressurstrener for hockeylaget Sparta Sarpsborg.

Ledere og deres mentale helse

Jan Ketil Arnulf og Henning Asklien starter høstsesongen med en episode som omhandler Ledere og deres mentale helse. Dette er et område som passer Jan Ketil perfekt da han er en Psykologiutdannet BI professor med ledelse som spesialfelt.

Er styret bare en «sammenrøsket» gjeng?

Denne gangen har vi besøk av Jannicke Rasmussen, som er Dekan ved Handelshøyskolen BI. Hun deler med seg av kunnskapen hun har vedrørende styrets oppgaver i en bedrift, offentlig enhet eller en hvilken som helst organisasjon med et styre…

Den filosofiske Oberstløytnanten

Harald Høiback snakker om sitt eget karriereløp i forvarets systemer i en periode med store omveltninger i både forsvaret og verden for øvrig. Han har gjort seg opp noen tanker om ledelse i forsvaret, som vi får ta del i…

Kan Sjefen være en skurk?

Professor Petter Gottschalk snakker om hvitsnippkriminalitet i denne episoden. Han er tydelig og frittalende. Han snakker om definisjoner, straff, motiver og fakta. Hells Angels blir også nevnt.

Den digitale lederen del 1, Digitalisering

Mikkel Skou fra DNV GL er med for å snakke om ledelse i det digitale terrenget. Han er leder for DNV GL sitt digitale prosjekt «Ecosystem Veracity». I denne episoden snakker vi om frykten for hva som skjer hvis du ikke digitaliserer, utdannelse og opplæring av ledere innen digitalisering og sikkerhetsaspektet med digitalisering.

Sjefen over sjefer del 1, Lederegenskaper

Harald Norvik gjester Jan Ketil Arnulf og Henning Asklien sin Podcast om ledelse. Harald har lang fartstid som Sjefen til sjefer, og vi prøver å få Harald til å fortelle litt om hvilke utfordringer som ligger i det å lede andre ledere.

Den internasjonale sjefen i Kina

Thomas Huang er bosatt i Shanghai og har vært det i noen år. Thomas Huang har klare og tydelige meninger om hva som skjer i Kinas forretningsverden. Jan Ketil Arnulf og Henning Asklien følger på med sine tanker om det spennende markedet i Kina.